top of page

L'actitud per arribar a les grans idees 1

“La lluna avança a poc a poc, però travessa tot el món”

Proverbi africà

Màscara ikwara per a rituals justiciers del Museu de les Cultures del Món (segles XIX-XX) Fusta tallad

Picasso va crear més de 20.000 obres. Malgrat que no totes van triomfar, ell va seguir treballant intensament. Potser no t’agrada el seu art, però ningú pot negar que va ser un gran innovador. Amb Les senyoretes d'Avinyó, el retrat de les prostitutes del carrer barceloní que té aquest nom, pintat el 1907, va trencar les regles arrelades des del Renaixement i va iniciar un gran canvi en la manera de representar la realitat. Alguns crítics diuen que aquest quadre no només anunciava l’inici del cubisme sinó que també és la primera obra d’art modern.

Picasso: "Les senyoretes d'Avinyó" (1907) [Oli sobre tela]
Com va tenir la idea que canviaria el rumb de l'art?

Omplint fulls i més fulls de 8 quaderns d'esbossos i no quedant-se quiet! Va quedar fascinat per una màscara africana que va veure a l’estudi del seu amic André Dérain. Aquell descobriment el va fer viatjar cap a noves maneres d’expressar-se i li va despertar la curiositat per visitar l’antic Museu Etnogràfic de París.Pablo Picasso: Les senyoretes d'Avinyó (1907) [Oli sobre tela]

Quina funció tenien aquestes màscares?
Encara que Picasso va negar que el rostre d’aquestes dones s'inspirés en l’art africà, el vincle és ben visible i encara s’està estudiant. No és l'única obra que té aquest nexe! A poc a poc, altres artistes es van sentir atrets per les formes de les màscares i van voler descobrir el seu simbolisme. Tu el coneixes?
Màscara de la Costa d'Ivori

Per tenir un PENSAMENT MÉS CREATIU en el teu dia a dia, posa en pràctica alguns dels secrets de grans creadors com Picasso:

· No et quedis parat/da i surt del cau! · Enfoca la mirada com si fos l’objectiu d’una càmera. · Connecta amb altres cultures.

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page